13 Nisan 2011 Çarşamba

PAPATYANIN FAYDALARI

 

1-Ülser, gastrit durumunda: Papatya kantaronla beraber kaynatılıp balla
tatlandırılıp içilmeye devam edilirse faydalı olacaktır.
2-Baş ağrısı durumunda: Papatya kaynatılıp suyuyla baş yıkanırsa ya da papatya kataron,
lavanta ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse baş ağrısını geçirir.
3-Papatya rezene ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse hazmı kolaylaştırıcı etki yapar.
4-Papatya kantaronla kaynatılıp içilmeye devam edilirse kalın bağırsak iltihabı için faydalıdır.
5-Saçları besler ve kuvvetlendirir.Papatyayı (maydonozla daha iyi olur) kaynatıp o suyla başyıkanırsa saçları besler.
6-Gaz şişkinlikleri için: Papatya kaynatılıp içilirse gaz söktürücüdür.
7-Karın ağrısında papatya, nane, rezene, ıhlamur beraber kaynatılıp içilirse faydalı olur.
8-Papatya kaynatılıp balla tatlandırılırsa ve içilmeye devam edilirse vücuda kuvvet verir.
9-Adet söktürür:Papatya biberiye ile beraber kaynatılıp içilse adet söktürür.
10-Papatya kaynatılıp gargara yapılırsa ve içilirse bademcik ve diş iltihabını önleyici etkisi vardır.
11- Papatya nane ile beraber zeytinyağına konur güneşte 1 ay bekletilir
bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır.Papatya, kekik, nane, ıhlamurla
beraber kaynatılıp içilmeye de devam edilirse romatizma için faydalıdır.
12-Az işiten kulağı açar:Papatya zeytinyağına konulup 1 ay güneşte bekletilir, temizliğe
dikkat ederek iltihaplı ve sonradan olma kulak sağırlığına damlatılırsa çok faydalıdır.
13-Tıkanık damarları açar:Papatya kaynatılıp içilmeye devam edilir.
14- Uykusuzluk:Papatya oğul otuyla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
15-Göz iltihabı:Kaynatılıp pansuman yapılır 

alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder