7 Nisan 2011 Perşembe

YOĞURDUN FAYDALARI



Yoğurdun suyu çok vitaminlidir.
Bu yüzden, süzmeden yenilmesi yararlıdır. İçinde yüksek oranda B vitamini bulunur.
Şeker hastaları için çok yararlı bir besindir. Kaymağı alınmış ve ekşimemiş bir yoğurdu, rahatlıkla şeker hastalarına yedirebilirsiniz. Özellikle akşam meyve tüketiminden sonra yenilen yoğurt, midede biriken şekeri dengeler. Böylece bedenin şekeri ortadan kaldırmak için ürettiği ensülin salgısını azaltıp, ensülinin bedene verdiği zararı ortadan kaldırır.
Yoğurdun bir diğer özelliği sindirimi kolaylaştırmasıdır. Bağırsakların çalışmasına yardım eder. Ancak midesi çok duyarlı olanlara ve onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir.
Yoğurt, hasta ve zayıf bünyeler için, sütten daha besleyici, sindirimi kolay bir gıdadır.








[ALINTIDIR]
Yoğurdun içindeki flor, diş çürümelerini engeller.
İçerdiği iyot sayesinde tiroit bezlerini çalıştırır. Guatr hastalığının tedavisine yardımcı olur.
Yoğurdun içinde bulunan kalsiyum, diş ve saç gelişimini sağlar. Sinir sistemini düzenler ve kişiyi çabuk öfkelenmeye karşı korur.
Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde önemli etkisi vardır. Özellikle çocuklarda görülen, bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalığının tedavisinde kullanılır.
Tüberkülozlu hastalar üzerinde antibiyotik etkisi vardır.
Tifo ve ishal gibi hastalıkların tedavisinde yoğurt yenmesi tavsiye edilir.
Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmasına ve yaşamasına engel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder