1 Şubat 2012 Çarşamba

ANANASIN FAYDALARI


İçeriğinde vitamin, mineral ve lif bulunan ananas vücut şişkinliğine iyi gelir, kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Ananasgiller ailesine aittir.
Dünyada en çok Hindistan'da yetiştirilir. Ülkemizde ise Akdeniz ve Marmara Bölgeleri'nde yetişmektedir.
Ananas ılık ve nemli olan iklimleri sever. Geniş ve silindirik yüzeyli, pürüzlü, kahverengi- sarı karışımı bir renk taşıyan bol lif, protein, vitamin ve bromelin enzimi içeren tropik meyveler arasındadır.
FAYDALARI:
Kansere karşı etkilidir.
Vücuttaki şişkinliği ve ödemi engellir.
Sinüzit, boğaz ağrısı, kireçlenme ve gut gibi iltihabi durumları engeller ve iyileştirir .
Vücuda enerji verir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Eklem ve kas rahatsızlıklarının şikayetlerini önler.
Bağırsakları çalıştırıp kabızlığı önler.
NOT: Ananasın tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.
İçeriğindeki bromelin enzimi kas sistemine aşırı tüketildiğinde zarar verebilmektedir.
Ayrıca, bu meyveyi taze olarak tüketmek içeriğinde barındırdığı vitaminlerin vücut tarafından emilimini sağlar. 
ALIalıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder