1 Şubat 2012 Çarşamba

KURU DUTUN FAYDALARI







KURU DUT:

Meyveleri beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerinyanında mikrop öldürücü özelliği vardır. Ayrıca dutun yaprakları ipek böceklerini beslemek için de kullanılır.

Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.
*Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
*Ateş düşürür.
*Karaciğeri kuvvetlendirir.
*Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
*Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
*Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. Mide ve bağırsakları rahatlatır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder