4 Mart 2012 Pazar

FIRINDA TAVUK PİRZOLA

Hazırlama Zamanı : 15 dakika
 Pişirme Zamanı :  45 dakika
Kaç Kişilik:  4
Malzemeler 6 adet tavuk pirzola 2 orta boy patates 2 adet domates sıvıyağ yada zeytinyağ 2 adet sivribiber 1 soğan 2 diş sarımsak baharatlar:tuz,karab.,kırmızıbiber.
Hazırlanışı Tavuk pirzolaları önce iyice yıkıyoruz.Suyunu  süzdürdükten  sonra pirzolalara yağı döküyoruz,baharatları da katıp harmanlıyoruz. Buz dolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. Patatesleri çok kalın olmayacak şekilde yarım ay dilimliyoruz. Domatesleri dilediğiniz şekilde tabi kabuksuz olarak dilimleyelim.biberleride doğruyoruz. Bir tepsiye önce pirzolaları diziyoruz.Soğanıda ince dilimliyoruz.sarımsakları katıyoruz.Sonra kenarlarada patates ve diger malzemeleri diziyoruz.Başka bir kapta 2 yemek kaşıgı salçayı 3 bardak sıcak su ile eritiyoruz.Bu suyu tavukların ve malzemelerin üzerine döküp 200 derecede fırına veriyoruz.Tavuklar pişene kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder