4 Mart 2012 Pazar

KARNIYARIK

Hazırlama Zamanı 20 dakika
Pişirme Zamanı 15 dakika
Kaç Kişilik 4
Malzemeler 6 Adet patlıcan 1 çay bardağı sıvıyağ 2 Orta boy soğan 250 gr kıyma 4 Adet orta boy domates Yarım bağ maydonoz 1 çay bardağı su 3 Diş sarmısak,karabiber
Hazırlanışı
              Patlıcanları alacalı şekilde soyup tuzlu suda bekletin.
Bir tavada yağı kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup her iki yanını da altın sarısı bir renk alıp, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete  üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün. Harcını hazırlamak için, yağı bir tencerede kızdırın, soğanları ve 3 diş sarmısağı ilave edin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyin, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve domates suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Patıcanları fırın tepsisine dizin ,hazırladığınız harcı içlerine koyup üzerine bir çay bardağı suyudöküp ,fırına verin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder