4 Mart 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ

Malzemeler yarum kilo taze fasulye 2 adet patlıcan 1 adet kabak 3 adet patetes 3-4 kaşık zeytinyağı 2 adet soğan 3 adet domates 2 diş sarımsak 3 çarliston biber 2 bardak su tuz
Hazırlanışı Fasulyeleri 2-3 parçaya bölün. Patlıcan,patates ve kabakları soyup doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve hafif kızdırın.   Doğranmış soğanları ekleyip hafif kavurun. Küçük doğranmış domatesleri katıp pişirin.   ince kıyılmış sarımsakları, biberleri ve sebzeleri ilave edin.   Üzerine tuz ve 2 bardak su koyup önce kuvvetli sonra kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.   afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder