4 Mart 2012 Pazar

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI


Hazırlama Zamanı  5 dakika
Pişirme Zamanı  15 dakika
Kaç Kişilik  4
Malzemeler Bir kase, tavuk eti ( haşlanıp didiklenmiş) 5 su bardağı, su bir fincan tel şehriye 3 çorba kaşığı, limon suyu 1 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı salça Tuz,nane
Hazırlanışı Tencereye, yağı ve tavuk etlerini alalım yağ eriyince salçayı ilave edip kavuralım. üzerine su ve tavuk suyunu koyalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca şehriyeleri içine atalım şehriyeler pişene kadar kaynatalım. Son olarak limon suyunu ekleyelim birkaç dakika sonra ocaktan alalım. Üzerine naneyi atıp servis yapabiliriz.   Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder