Malzemeler 1 adet orta büyüklükte lahana, 2 bardak pirinç, 1 bardak zeytinyağı. 2 adet soğan, 1 adet limon. Tuz, baharatlar (maydanoz, dereotu,karabiber,kimyon pul biber).
Hazırlanışı Lahanayı yıkayıp sıcak tuzlu suda haşlayalım.
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Pirinç koyup 5 dakika daha kavrulur, dereotu ve maydonozlar eklenir, tuz,karabiber,kimyon,pul biber, su ilave edilerek pişirilir.Lahana el büyüklüğünde parçalara bölünüp sarılacak hale getirilir. Kalın kısımları tencerenin içine yerleştirilir, lahananın baş tarafına iç koyarak muska biçiminde sarılır. Tencereye dizilip üzerine zeytin yağı gezdirilir,salçalı su da eklenerek kısık ateşte 30 dakika pişilir.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder