4 Mart 2012 Pazar

SU BÖREĞİ

Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt, 5 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un. Peynirli iç için malzeme: 300 gr. lor peyniri 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı margarin, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 demet maydanoz.
Hazırlanışı Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Peynirle İnce doğranmış maydanozu karıştırın. Hamur için unu eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, tuzu ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 8 parçaya bölün. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapın. Üzerlerini örtüp bir süre dinlendirin. Düz bir zemini unlayın. Her bezeyi unlayarak yufka büyüklüğünde açın. Bütün bezeler bittikten sonra hamurları tencereye sığacak şekilde kesin ve altı tanesinin her birini ı 2-3 dakika tuzlu suda haşlayın. Sularını süzün. Büyük bir tepsiyi yağlayın. Suda haşlanmamış 1 adet kuru hamuru serin. Üzerini eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Üzerine ıslak yufkalardan bir dizi serin. Hazırladığınız için yarısını serpin. Tekrar yağlayın. Aynı işlemi hamurlar bitene dek tekrarlayın. Ancak en üstteki yufka da haşlanmamış olmalıdır. Üzerine yumarta sarısını sürün. Tepsiyi ocağa yerleştirin. Kısık ateşte çevirerek böreğin önce altını, sonra bir tepsi yardımıyla alt-üst ederek diğer yüzünü kızartın. Bunu fırında da pişirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder