4 Mart 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Malzemeler  1 kilo bakla  1 tane soğan  1 yemek kaşığı salça  1 çay kaşığı pulbiber  tuz  1 tatlı kaşığı toz şeker  yarım limonun suyu  4 su bardağı su  2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
baklaları başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağı tencereye koyun. Soğanları katın pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra baklaları ve salçayı da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereye pul biberi katıp , suyu ilave edin. Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin. Orta hararetli ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.


afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder