4 Mart 2012 Pazar

YAŞ PASTAM

Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler
Pandispanyamız için:
8 yumurta 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı nişasta 2 su bardağı un yarım su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı şeker 1 limonun kendisi ve kabuğu 1 paket puding 2 paket kremşanti Üzeri için :   İstediğiniz meyveler
Hazırlanışı 24 cm çapındaki kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın.   şekeri, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın.   Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın.   Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ve bir kaşık la karıştırın. Bu arada limon kabuklarını ve suyunu da ekleyin.   Nişastayı ve unu karıştırın, eleyin.   Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin ve karıştırın.   Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırın.   Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 160 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.   Pandispanyayı ikiye bölün şekerli su ile ıslatın   Pudingi hazırlayıp kekin üzerine sürün   Üzerini istediğiniz meyveler le süsleyin   Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder