Asma yaprağı
2 orta boy soğan 1 su bardağı pirinç 250 gr. kıyma Yarım demet maydonoz 1 yemek kaşığı salça Karabiber Kırmızıbiber Tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı Yapraklar tuzlu suda haşlanır, İnce doğranmış soğanlarsıvı yağda kavrulur. İçine pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 1 bardak su ekleyerek pirinçler pişirilir. Baharat ve diğer malzemeler ekleyerek karıştırılıp tencerenin altı kapatılır, iç soğumaya bırakılır. Hazırlanan yapraklara 1 er tatlı kaşığı iç koyarak yapraklar sarılır, sarılan yapraklar düdüdklü tencereye dizilir, sarım işlemi bittikten sonra düdüklü tencereye 2 bardak su 1 kaşık sıvı ilave edilerek orta ateşte 15 dk pişirilir
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder