4 Mart 2012 Pazar

ETLİ PATATES YEMEĞİ

Hazırlama Zamanı 15 dakika
Pişirme Zamanı 30 dakika
Kaç Kişilik 4
Malzemeler 1 kg. patates 500 gr. kuşbaşı et 2 kaşık yağ, 2 adet domates 1 kaşık salça, 2 adet soğan, 2-3 diş sarımsak tuz,pul biber
Hazırlanışı Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı,sarımsakları koyunuz. Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kavurunuz. Etler biraz pişince kuşbaşı doğranmış patatesleri ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su , tuzu ,pul biberikoyunuz. Orta hararetli ateşte et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder