4 Mart 2012 Pazar

BOHÇA BÖREĞİ

 
Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler
3 adet yufka 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta çörek otu

İçi için:  250 gr. lor peyniri yarım demet maydanoz
Hazırlanışı Öncelikle maydanozları doğrayıp peynir ile karıştırın. Daha sonra yumurtanın sarısını ayırın. Süt, sıvıyağ ve yumrta beyazını iyice karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine hazırladığınız bu karışımdan sürün. Daha sonra yufkanın iki ucunu ortada birleştirin. Katladığınız kısımlara da bu karışımdan sürün. Sonra yufkanın diğer kenarlarını da ortada birleştirip karışımdan sürün. Oluşturduğunuz kareyi 4'e bölüp ortalarına iç malzemesinden koyun. Her parçayı bohça gibi katlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Tüm yufkalar ile aynı işlemi yapın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet  olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder